Αρχική | Site Map | Επικοινωνία | English | 

Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους από χρήση μη αξιόπιστου, προβληματικού υγρού! Ενημερωθείτε...


Πρόσφατα η χρήση μη πιστοποιημένου ψυκτικού υγρού κατέληξε σε  3 θανάτους. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στους τρεις παρακάτω συνδέσμους.

 http://www.acr-news.com/news/news.asp?id=2641&title=Methyl+chloride+to+blame+for+reefer+explosions%3F

http://www.acr-news.com/news/news.asp?id=2643&title=Now+Bock+warns+of+methyl+chloride+in+fake+refrigerants

http://www.acr-news.com/news/news.asp?id=2645&title=Calls+for+controls+on+methyl+chloride


Τα άρθρα αυτά για άλλη μια φορά υπογραμμίζουν τους ακραίους κινδύνους και τις επιβλαβείς συνέπειες που συνδέονται με τη χρήση μη πιστοποιημένων ψυκτικών ρευστών, τους οποίους οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τα άρθρα μια ουσία που προστέθηκε στο ψυκτικό υγρό είχε μια ακραία χημική αντίδραση με το αλουμίνιο που περιέχεται στην δομή του συμπιεστή, η οποία και δημιούργησε  ένα επικίνδυνο εύφλεκτο μείγμα που αναφλέγεται αυτόματα μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τέτοιου είδους ψυκτικά υγρά, μη πιστοποιημένα και μη ελεγμένα, διακινούνται σε όλη την Ελλάδα, ειδικά το R22 και R134a, αλλά την τελευταία χρονιά -χωρίς να αποτελεί έκπληξη το γεγονός- και τα υπόλοιπα μείγματα π.χ. R410A.
 
Δεδομένης της φύσης του προιόντος είναι εξαιρετικά σημαντικό να μοιραστεί αυτό με στους συνεργάτες μας, προειδοποιώντας τους για τους πιθανούς κινδύνους κατά την αγορά και χρήση φιαλών επαναπληρούμενων (και όχι μόνον !) από μη αξιόπιστες,μη πιστοποιημένες πηγές.
 
Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, αν θέλετε τα σχετικά προϊόντα που πιθανώς έχετε σε στοκ,

να ελεγθούν από τα εργαστήρια των οίκων του εξωτερικού που συνεργαζόμαστε,

ή εάν επιθυμείτε οδηγίες για περιβαλλοντικά φιλικές, ασφαλής και νόμιμες λύσεις συσκευασίας προιόντων παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πιστεύουμε ότι με τη σωστή εκπαίδευση και την κατάρτιση όλων των συνεργατών μας σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, θα διασφαλιστεί η εργασία με ασφάλεια, υπευθυνότητα αλλά και νομιμότητα!

 

Το χλωριούχο μεθύλιο (R-40), συστατικό που περιέχεται πλέον μόνο σε παρανόμως τροποποιημένα ψυκτικά ρευστά, είναι υπεύθυνο για τις εκρήξεις και τους τρεις θανάτους που έχουν καθηλώσει εκατοντάδες μονάδες ψυχομένων εμπορευματοκιβωτίων (ψυγείo-πλοίο) σε όλο τον κόσμο.

Οι πληροφορίες που δόθηκαν στον όμιλο Ναυτιλιακών Ασφαλίσεων UK P&I, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο από την Cambridge Refrigeration Technology αποδεικνύουν ότι οι μονάδες ψύξης R134a είχαν  με χλωριούχο μεθύλιο.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το χλωριούχο μεθύλιο ήταν στο παρελθόν ένα κοινό αλλά εξαιρετικά τοξικό ψυκτικό ρευστό, υπεύθυνο για μια σειρά θανάτων πριν από την εισαγωγή των χλωροφθορανθράκων στη δεκαετία του 1930.

Σύμφωνα με την έκθεση της UK P&I, το χλωριούχο μεθύλιο που περιείχε το ψυκτικό μείγμα, το οποίο είχε προστεθεί στα συστήματα ψύξης, αντέδρασε με το αλουμίνιο του συμπιεστή, σχηματίζοντας Τριμεθυλαλουμίνιο, ένα υγρό το οποίο σε θερμοκρασία δωματίου, αναφλέγεται αυτόματα σε επαφή με τον αέρα.

Σύμφωνα με την Cambridge Refrigeration Technology (CRT) το υγρό τριμεθυλαλουμίνιο επικάθεται στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή. Μια προτεινόμενη πιθανή λύση είναι να βρεθεί ένα αντιδραστήριο που διοχετευόμενο στον συμπιεστή, θα αντιδρά σιγά-σιγά με το τριμεθυλαλουμίνιο και θα το αδρανοποιήσει. Μια άλλη λύση θα ήταν, να βρούμε έναν τρόπο να τρυπήσουμε τη βάση του στροφαλοθαλάμου φυσώντας το ψυκτέλαιο και το τριμεθυλαλουμίνιο σε ένα βαρέλι με νερό, χρησιμοποιώντας ξηρό άζωτο.

Η πηγή των παραποιημένων ψυκτικών μέσων σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά πέρυσι το περιοδικό ACR News αναφέρθηκε στα προβληματικά ψυκτικά ρευστά προερχόμενα από την Κίνα τα οποία περιέχουν χλωριούχο μεθύλιο και πωλούνται στα κέντρα των αυτοκινήτων της Κορέας

 

Published on 6 - November – 2011 on ACR-News.com  


Νοθευμένα Ψυκτικά υγρά, Ακατάλληλες φιάλες
Πατήστε στον τίτλο, και διαβάστε το Νέο μας πληροφοριακό έντυπο, σχετικά με τα Νοθευμένα Ψυκτικά υγρά, αλλά και τις Ακατάλληλες φιάλες, που διακινούνται στις αγορές....
περισσότερα
Είσοδος μελών
Εγγραφή νέου μέλους
Επικοινωνία με την ΤΕΨΕ
Γενικός κατάλογος
Γίνετε Μέλος της ΤΕΨΕ!

Θέλετε να λαμβάνετε Νέα Προϊοντικά, Ψυκτικά κ.α.? Καταχωρίστε εδώ το e-mail σας.

Copyright ΤΕΨΕ 2010 Αρχική | Site Map | Επικοινωνία | English | 
Θα μας βρείτε:
1ο Κατάστημα: Στ. Τάττη 5 Τ.Κ. 54622
(Περιοχή Αγ. Σοφιάς) Κέντρο Θεσσαλονίκη
t. 2310 236321, 2310 267168
f. 2310 281007
2ο Κατάστημα: 6ο Χλμ. οδού Λαγκαδά (Προς Ωραιόκαστρο)
Τ.Θ 40052 Θεσσαλονίκη
t. 2310 681123, 2310 685510, 2310 685511
f. 2310 684701

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης