Αρχική | Site Map | Επικοινωνία: | English | 

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για Θέρμανση - Ψύξη και Ζεστό Νερό χρήσης


ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για Θέρμανση - Ψύξη και Ζεστό Νερό χρήσης

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η αντλία θερμότητος αντλεί θερμότητα από το "περιβάλλον" και τη μεταφέρει στην εσωτερική εγκατάσταση ενός κτιρίου. Το ‘περιβάλλον’ μπορεί να είναι ο εξωτερικός αέρας, το νερό ενός ποταμού ή λίμνης, η θάλασσα, το έδαφος. Αν χρησιμοποιήσουμε τον αέρα, τότε η αντλία θερμότητος ονομάζεται "αερόψυκτη". Αν χρησιμοποιήσουμε το νερό, ονομάζεται "υδρόψυκτη". Τέλος, αν χρησιμοποιήσουμε το έδαφος, η αντλία ονομάζεται "γεωθερμική". Σε κάθε περίπτωση οι βασικές αρχές λειτουργίας είναι παρόμοιες. 

 

Οι Αντλίες Θερμότητας Αέρα/Νερού που χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας τον αέρα μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι –25ºC. Τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις θέρμανσης μπορούν να απορροφήσουν μέχρι και το 75% της απαιτούμενης ενέργειας για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης από την αποθηκευµένη ηλιακή ενέργεια μέσα στον αέρα του περιβάλλοντος. Το υπόλοιπο 25% αντλείται με την μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι πετυχαίνεται η απαιτούμενη θερμική ενέργεια 100%
 

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 80%..

Με την χρήση μιας Αντλίας Θερμότητας Αέρα/Νερού ,το σύστημα είναι έως και 4 φορές πιο αποτελεσματικό από τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα. Με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες στην χώρα μας, ο μέσος ετήσιος βαθμός απόδοσης (COP) του συστήματος μπορεί να είναι πάνω από το 4. Εξασφαλίζοντας τέτοιο υψηλό βαθμό απόδοσης λειτουργούν µε χαμηλό κόστος κατανάλωσης ενώ παράλληλα το κόστος συντήρησης είναι μηδαμινό. Η οδηγία της Ε.Ε σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας επιβάλει, μέσα στα επόμενα χρόνια, την αντικατάσταση των παλιών εγκαταστάσεων θέρμανσης πετρελαίου ή αερίου από χαμηλά σε εκπομπές CO2, συστήματα θέρμανσης όπως για παράδειγμα οι Αντλίες θερμότητας .

Η τεχνολογία αντλίας θερμότητος δεν είναι κάτι νέο. Οι αντλίες θερμότητος είναι διαδεδομένες και χρησιμοποιούνται στη Σουηδία για πάνω από 30 χρόνια. Κλασικό παράδειγμα αντλίας θερμότητος είναι τα κλιματιστικά δωματίου που οι περισσότεροι διαθέτουμε. Τα τελευταία χρόνια όμως κατακτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σε ολόκληρο το κόσμο λόγω της οικονομίας που προσφέρουν. 


ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για Θέρμανση - Ψύξη και Ζεστό Νερό χρήσης
Αντλιες Θερμότητας - Τα προιόντα μας
 • LG Αντλία θερμότητας Αέρος- Νερού Therma V
 • Αντλία θερμότητας Αέρος-Νερού Versati από την GREE
 • Midea Αντλίες θερμότητας
 • Αντλίες θερμότητας - Έργα
  Εφαρμογές θέρμανσης με αντλίες θερμότητας
  Είσοδος μελών
  Εγγραφή νέου μέλους
  Επικοινωνία με την ΤΕΨΕ
  Γενικός κατάλογος
  Γίνετε Μέλος της ΤΕΨΕ!

  Θέλετε να λαμβάνετε Νέα Προϊοντικά, Ψυκτικά κ.α.? Καταχωρίστε εδώ το e-mail σας.

  Copyright ΤΕΨΕ 2010 Αρχική | Site Map | Επικοινωνία: | English | 
  Θα μας βρείτε:
  1ο Κατάστημα: Στ. Τάττη 5 Τ.Κ. 54622
  (Περιοχή Αγ. Σοφιάς) Κέντρο Θεσσαλονίκη
  t. 2310 236321, 2310 267168
  f. 2310 281007
  2ο Κατάστημα: 6ο Χλμ. οδού Λαγκαδά (Προς Ωραιόκαστρο)
  Τ.Θ 40052 Θεσσαλονίκη
  t. 2310 681123, 2310 685510, 2310 685511
  f. 2310 684701

  active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης