Αρχική | Site Map | Επικοινωνία: | English | 

Επιδαπέδιοι ψύκτες νερού


Επιδαπέδιοι ψύκτες νερού

Γιατί να προτιμήσουμε επιτραπέζιους ψύκτες νερού.

-Οι επιτραπέζιοι ψύκτες νερού, είναι συσκευές οι οποίες απλά κρυώνουν ή ζεσταίνουν το φυσικό νερό της ύδρευσης. Στο μεγαλύτερο μέρος της Βορείου αλλά & της Νοτίου Ελλάδος το φυσικό νερό είναι όχι μόνο ασφαλές αλλά και πολύ καλής ποιότητας, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταναλώνουμε εμφιαλωμένο. Έξαλλου, δεν είναι όλα τα εμφιαλωμένα νερά σε συσκευασίες ίδιας ποιότητας. Αυτά που αναγράφουν πάνω ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ή ΝΕΡΟ ΠΗΓΗΣ είναι υπόγειας προέλευσης και εμφιαλώνονται επιτόπου στη πηγή υδροληψίας, ενώ διαφέρουν από το κοινό πόσιμο νερό όσον αφορά στην περιεκτικότητα τους σε διάφορα ιχνοστοιχεία ή άλλα συστατικά και τα δεύτερα είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης. Όταν στη συσκευασία αναγράφεται ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΝΕΡΟ, τότε αυτό δεν είναι εμφιαλωμένο, αλλά απλό νερό ύδρευσης συσκευασμένο αεροστεγώς.

-Οι Ψύκτες νερού ύδρευσης, εκτός ότι είναι απολύτως ασφαλείς, είναι από τα λίγα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα από τοπικούς κατασκευαστές. Από την άλλη, οι ψύκτες εμφιαλωμένου νερού εισάγονται κυρίως από την Κίνα , με αποτέλεσμα να θίγουν την Ελληνική Δραστηριότητα.

-Όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών , αξίζει να  αναφερθεί ότι κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από inox στοιχεία και δεν περιέχουν καθόλου Κάδμιο, όπως έχουν κατηγορηθεί παλαιότερα. Είναι απολύτως ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία ενώ είναι εγκεκριμένοι με Διεθνή Πιστοποιητικά.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του εμφιαλωμένου;

Η ασφάλεια και η ποιότητα των εμφιαλωμένων νερών που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ρυθμίζονται κατά ένα μεγάλο μέρος από τις κυβερνήσεις με στάνταρ που κυμαίνονται σε ένα πολύ μεγάλο εύρος. Αντίθετα, οι δημοτικές παροχές νερού πρέπει να τηρούν τους εθνικά ομοιόμορφους κανονισμούς και πρέπει να ελέγχονται καθημερινά για φυτοφάρμακα και πολλούς άλλους μολυσματικούς παράγοντες.

Επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία: 

 1. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που προκύπτει από τα εμφιαλωμένα νερά είναι ο εξής : Σε κάθε φιάλη αναγράφεται με πολύ ψιλά γράμματα, που δύσκολα διαβάζει κανείς, αυτό που υποχρεούνται οι εμφιαλώτριες εταιρίες από το νόμο να αναγράψουν εμφανώς: ‘Το παρόν να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος (θερμοκρασία μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου). Ως γνωστό όμως σχεδόν κανένας από τους αποθηκευτικούς χώρους εμφιαλωμένων δεν τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα μπουκάλια μεταφέρονται με φορτηγά ή αφήνονται σε αποθήκες από λαμαρίνα και βράζουν στην κυριολεξία, ή πετιούνται στα πεζοδρόμια κάτω από τον ήλιο, ή σε αποθήκες μη κατάλληλες για αποθήκευση. Αυτό σημαίνει άνοδο της θερμοκρασίας εντός του πλαστικού, δημιουργία ενώσεων και πολλαπλασιασμό των μικροβίων με γεωμετρική πρόοδο, που όχι μόνο κάνουν το νερό ακατάλληλο προς πόση, αλλά και επικίνδυνο για την υγεία μας.
 2. Οι εμφιαλώτριες εταιρίες δεν απαιτείται να βάζουν ημερομηνίες παραγωγής στα προϊόντα τους. Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές δεν μπορούν να ξέρουν για πόσο καιρό το εμφιαλωμένο νερό ήταν αποθηκευμένο κάπου. Μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση εμφιαλωμένου νερού κάθε καλοκαίρι, πολλές παρτίδες μπουκαλιών που βγαίνουν προς πώληση μετά τον Ιούνιο, έχουν παραχθεί από το χειμώνα ή ακόμα και χρόνια πριν.
 3. Η συσκευασία μπορεί να είναι ένας πιθανός κίνδυνος για την υγεία. Οι τύποι των υλικών συσκευασίας υποδεικνύονται σε κάθε μπουκάλι. Τα πλαστικά μπουκάλια που γίνονται από Πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC*) ή Πολυαιθυλένιο (PET*, HDPE, PE) χρησιμοποιούνται ευρέως για όλους τους τύπους νερών σε πολλές χώρες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η διάλυση των συστατικών των πλαστικών μπουκαλιών και η πρόσμειξη τους στο νερό αυξάνεται ανάλογα με το χρόνο αποθήκευσης τους ή όταν διατηρούνται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία δωματίου. Μερικά από αυτά τα συστατικά μπορούν να είναι καρκινογόνα, όπως π.χ. το χλωριούχο βινύλιο στα μπουκάλια από PVC. Δυστυχώς η έρευνα σε αυτόν τον τομέα είναι περιορισμένη.
 4. Ελάχιστες μάρκες εμφιαλωμένου νερού έχουν την συνιστώμενη περιεκτικότητα σε Ασβέστιο (μίνιμουμ 30mg/L, Ιδανικά 40-80 mg/L) και Μαγνήσιο (μίνιμουμ 10mg/L, Ιδανικά 20-30 mg/L). Σύνηθες είναι να υπάρχει περίσσεια από το ένα στοιχείο και σχεδόν μηδαμινή παρουσία από το άλλο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για μελλοντική ανάπτυξη συγκεκριμένων παθήσεων (καρδιαγγειακές νόσοι, ουρολιθίαση, χολολιθίαση, κ.ά). στον συστηματικό καταναλωτή.

Επιπτώσεις στο Περιβάλλον:

 1. H συσκευασία και η διάθεσή του απαιτούν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, ανήκει στα πιο επιβαρυντικά για τον πλανήτη απόβλητα, μιας και η αποσύνθεσή του διαρκεί περίπου 500 χρόνια, ενώ κοστίζει στον καταναλωτή όσο και η αμόλυβδη βενζίνη. Kι όμως, το εμφιαλωμένο νερό κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους πιστούς, ακόμα και σε περιοχές όπου το φυσικό νερό  δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το επώνυμο εξαδελφάκι του στο πλαστικό μπουκάλι.
 2. H καύση των πλαστικών φιαλών δεν ενδείκνυται, καθώς παράγει τοξικά υποπροϊόντα, όπως χλώριο και στάχτη, που περιέχει βαρέα μέταλλα. Την ίδια ώρα όμως η ταφή τους, σημαίνει ότι η βιοαποδόμησή τους θα καθυστερήσει έως και 1.000 χρόνια. «Υπό συνθήκες χωματερής μπορούν να παραμείνουν ‘κοντά μας’ για εκατοντάδες χρόνια. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναρωτιούνται γιατί καταναλώναμε τόσο πλαστικό», σημειώνει ο κ. Kυρκίτσος. O ίδιος επισημαίνει επίσης ότι, εκτός από την αργή αποδόμησή τους, το πρόβλημα με τα πλαστικά μπουκάλια είναι και ότι καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο χώρο στις χωματερές, αφού δύσκολα συμπιέζονται. «Έχει βρεθεί ότι ο όγκος που καταλαμβάνουν είναι 2,5 φορές το βάρος τους. Δηλαδή στην Ελλάδα, οι μισές χωματερές και οι XYTA είναι γεμάτοι με πλαστικό. Αν τα αφαιρούσαμε, θα διπλασιάζαμε τον χρόνο ζωής των χωματερών» .Επιπλέον, η απόρριψη πλαστικών μπουκαλιών εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και για τα άλλα είδη ζωής του πλανήτη. Από τα πλαστικά πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο μεγάλα πουλιά που απειλούνται με εξαφάνιση, καθώς και πάρα πολλά θαλάσσια είδη.

 

 • Δείτε Παρακάτω Πληροφορίες για τα Προιόντα μας:
Ψύκτης Νερού IR1/250-6 (1/5HP)
Ψύκτης Νερού IR1/250-6 (1/5HP)
Ψύκτης Νερού Ελληνικής Προέλευσης
 • Ηλεκτρικός
 • Κατασκευασμένος εξ'ολοκλήρου από inox
 • Αποδίδει 250 ποτήρια/ώρα
 • Η τιμή δεν περιλαμβάνει Φ.Π.Α. € 430,00
  Ψύκτης Νερού IR1-300/6 (1/4ΗΡ)
  Ψύκτης Νερού IR1-300/6 (1/4ΗΡ)
  Ψύκτης Νερού Ελληνικής Προέλευσης
 • Ηλεκτρικός
 • Κατασκευασμένος εξ'ολοκλήρου από inox
 • Αποδίδει 300 ποτήρια/ώρα
 • Η τιμή δεν περιλαμβάνει Φ.Π.Α. € 490,00
  Είσοδος μελών
  Εγγραφή νέου μέλους
  Επικοινωνία με την ΤΕΨΕ
  Γενικός κατάλογος
  Γίνετε Μέλος της ΤΕΨΕ!

  Θέλετε να λαμβάνετε Νέα Προϊοντικά, Ψυκτικά κ.α.? Καταχωρίστε εδώ το e-mail σας.

  Copyright ΤΕΨΕ 2010 Αρχική | Site Map | Επικοινωνία: | English | 
  Θα μας βρείτε:
  1ο Κατάστημα: Στ. Τάττη 5 Τ.Κ. 54622
  (Περιοχή Αγ. Σοφιάς) Κέντρο Θεσσαλονίκη
  t. 2310 236321, 2310 267168
  f. 2310 281007
  2ο Κατάστημα: 6ο Χλμ. οδού Λαγκαδά (Προς Ωραιόκαστρο)
  Τ.Θ 40052 Θεσσαλονίκη
  t. 2310 681123, 2310 685510, 2310 685511
  f. 2310 684701

  active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης